0850 808 26 24
Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Özel Sağlık Sigortası, size istediğiniz doktoru veya sağlık kurumunu özgürce seçme hakkı sunan bir sigorta türüdür. Ülkemizde hatta dünyada da kaza veya hastalık sebebi fark etmeden özel sağlık sigortalı kişilerin hastalığının teşhisi yapıldıktan sonra gerekirse ayakta ya da yatarak uygulanacak tedavisinin masrafları karşılanır. Özel Sağlık Sigortası yaptırmak, hayat güvencemiz ve beklenmeyen durumlarda yardım desteği sağlaması açısından oldukça gereklidir.

Magdeburger Özel Sağlık Sigortası, beklenmedik bir kaza veya hastalıkta, sağlık giderlerinizin, tanı ve tedavi işlemlerinizin kaliteli sağlık kurumlarında güvenle karşılanmasını sağlıyor. Sağlık sigortaları ile anlaşmalı hastanelerde, poliçenizin kapsamı içinde çok küçük meblağlara sağlık hizmeti alabilirsiniz. Muayene, ameliyat, laboratuvar gibi hizmetlere ek olarak yoğun bakım gibi durumlar da sigortanız tarafından karşılanmaktadır.

Özel Sağlık Sigortası ile hem hesapta olmayan sağlık harcamalarınızın maliyetini azaltabilir hem de aldığınız sağlık hizmeti yaşam standartlarınızı daha kaliteli bir hale getirebilir.

Bu yazımızda Özel Sağlık Sigortası nasıl yapılır hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası kapsamında iki tane ana teminat bulunmaktadır. Bunlar yatarak ve ayakta tedavi teminatları olarak sınıflandırılmaktadır. Bu teminatlarla ilgili detaylar ise aşağıdaki gibidir:

Ayakta Tedavi Teminatı

Özel Sağlık Sigortası yaptırmanın ana teminatlarından biri, hastanede yatmayı gerektirmeyen tanı ve tedavilerin masraflarının karşılanması durumudur. Ayakta tedavi kapsamında teminat dahilinde olan tanı ve tedaviler ise şu şekildedir:

  • Doktor muayeneleri
  • Reçeteli ilaç alımı
  • Görüntüleme giderleri
  • Fizik tedavi masrafları
  • Mevcut rahatsızlığın geçmesi için gerekli olabilecek bandaj, boyunluk, koltuk değneği, varis çorabı gibi tıbbi malzeme ve gereçler

Yatarak Tedavi Teminatı

Özel Sağlık Sigortası yaptırmanın genel şartları kapsamında yatarak tedavi teminatları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Ameliyatlar 24 saat yatış gerekliliği olan ameliyatsız tedaviler
  • Kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz masrafları
  • 149 birime kadar olan cerrahi ve ortopedik operasyonlar
  • Evdeki tıbbi bakım hizmetleri
  • Kaza ya da rahatsızlık sonucunda el, kol, bacak, göz ve meme protezi gerekiyorsa buna yönelik masraflar
  • Acil durumlarda yerinde müdahale ya da en yakın sağlık kuruluşuna gitmek için yapılan masraflar
  • Trafik kazası sonrasında hasar almış bölgelere uygulanan tıbbi ve cerrahi tedaviler
  • Rehabilitasyon masrafları
  • Ameliyat tazminat teminatı

Magdeburger Özel Sağlık Sigortası, kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanını her bütçeye uygun çözümler sunmaktadır:

  • Yatarak Tedavi
  • Yurtdışı Yatarak Tedavi
  • Magdeburger Plus Paket Diş Paketi
  • Ambulans Hizmeti

Dilerseniz Sağlık Sigortanıza ek teminatlar da ekleyebilir, kapsamını ihtiyacınız ölçüsünde genişletebilirsiniz. Ekleyebileceğiniz ek teminatlar ise şu şekildedir:

  • Tanı Giderleri
  • Tehlikeli Hastalıklar
  • Check-up Paketi

Magdeburger Sağlık Sigortası, beklenmedik bir kaza veya hastalıkta, sağlık giderlerinizin, tanı ve tedavi işlemlerinizin kaliteli sağlık kurumlarında güvenle karşılanmasını sağlıyor.

Tüm salgın hastalıklar, özel şartlar maddelerinden çıkartılarak tamamen Magdeburger Sağlık Sigortaları kapsamı içerisine alındı. Bundan böyle salgın kapsamı mevcut ve yeni Özel Sağlık, Tamamlayıcı Sağlık ve Yabancı Sağlık poliçelerinde geçerli olacak.

Türkiye’de korona virüs vakalarının ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren, aslında poliçe kapsamında bulunmamasına rağmen Covid-19 nedeniyle başvuran sigortalılarının harcamalarını karşılayan Magdeburger Sigorta; salgın hastalıkların kapsam dışı olması ile ilgili özel şartlarda yer alan maddeyi dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor dönemde tamamen değiştirdi.

Ayrıca Tamamlayıcı ve Yabancı Sağlık Sigortalarına sahip bireysel ve kurumsal sağlık sigortalılarımızın, Sağlık Bakanlığı tarafından Pandemi Hastanesi olarak belirlenen tüm özel hastanelerde COVID-19 tedavisi ile sınırlı kalmak koşuluyla yaptıracakları tedavileri tarafımızca karşılanacaktır.

Özel Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Özel Sağlık Sigortası’nın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekildedir:

  • Özel Sağlık Sigortası ile bir hastalık veya kaza yaşamanız durumunda ağır maliyetli tedavilere karşı güvence oluşturabilirsiniz.
  • Yatarak ve ayakta tedavi teminatı sayesinde birçok sağlık hizmetinden 1 sene boyunca faydalanabilirsiniz.
  • Özel Sağlık Sigortası ile doğum yapabilir hatta doğacak bebeğiniz için güvence oluşturabilirsiniz.
  • Özel Sağlık Sigortanızı ilgili teminatı seçmeniz durumunda yurt dışında da kullanabilirsiniz.
  • Özel Sağlık Sigortası, Türkiye'nin en iyi özel hastanelerinde, istediğiniz doktorda tedavi olmanıza imkân sağlar.
  • Kurumsal, bireysel veya aile olarak özel Sağlık Sigortası alabilirsiniz.
  • Çzel Sağlık sigortası vergi indirimi almanıza da olanak sağlar.
  • Magdeburger Sigorta’nın Özel Sağlık Sigortası paketinde: telefonla 7/24 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik desteği alabilirsiniz.Değerlendirme problem odaklı müdahale temeline dayanmakta olup herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın yapılan 24 saat telefon danışmanlığı ile gerçekleşmektedir.

Telefonla Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı da mevcuttur.Sigortalılarımız diyetisyenlere ulaşarak sağlıklı beslenme hakkında destek alabilirler. Bunların yanı sıra Yüz Yüze Psikolojik Danışmanlık (İndirimli seans ücreti) hizmetimiz de bulunmaktadır. Yüz yüze Danışmanlık hizmeti Uzman Klinik Psikologların yönlendirmesi ve kontrolünde gerçekleşir. Bunun haricinde kullanıcılar tarafından yapılacak harcama ve tedaviler program kapsamı dışındadır.

Magdeburger Plus hizmetlerinden yararlanabilmek için 0212 401 30 78 numaralı hattın aranması, bilgi alınması ve görevlilerin yönlendirmesine uyulması şarttır. Bu teminat Magdeburger Sigorta A.Ş.’nin anlaşma yaptığı kurumlarda geçerlilik göstermektedir. Diğer kurumlarda yapılan harcamalar her durumda poliçe kapsamı dışındadır.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Özel Sağlık Sigortası yaptırmak, hastalık ya da kaza durumlarında oluşabilecek sağlık masraflarını karşılayan ve kişilere özel olarak düzenlenen bir sigorta çeşididir.

Özel sağlık sigortası poliçesinde belirlenen şartlar kapsamında tedaviniz için ihtiyacınız olan hizmetleri, ücretsiz bir şekilde alabilir hatta Magdeburger Sigorta’nın ekstra paketi ile birçok farklı hizmetimizden de yararlanabilirsiniz. Yani özel sağlık sigortası, normal koşullarda özel sağlık kuruluşlarına ödeyeceğiniz miktarın altında fiyatlarla bir sene boyunca hizmet almanıza olanak sağlar.

Bu konuda detaylı bilgiye ulaşmak ve Özel Sağlık Sigortası yaptırma fiyatını öğrenebilmek ve sizlere uygun paket ve kapsamı hakkında daha fazla detaylı bilgiye ulaşmak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki farklar aşağıdaki gibidir:

  • Özel Sağlık Sigortası, teminatlarınız dâhilinde sağlık giderlerinizin belli bir oranda karşılandığı ve ek ücret ödemeniz gereken sigorta çeşididir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise poliçe limitine, teminatlara ve anlaşmalı hastanelere sadık kalmak koşuluyla ek ücret ödemeniz gerekmez.
  • Özel Sağlık Sigortası’ndan SGK’lı olmadan da yararlanabilirsiniz, fakat Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan yararlanmak için SGK’lı olmanız gerekir. Özel Sağlık Sigortası’nın teminatlarını genişletip yurt dışında da sağlık hizmetlerinden yararlanmanız mümkün olur ancak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda böyle bir imkân bulunmamaktadır.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşmalı hastanelerde geçerlidir ancak Özel Sağlık Sigortası bu konuda daha geniş bir ağa sahiptir.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Özel Sağlık Sigortası nasıl yapılır, Özel Sağlık Sigortası yaptırmanın avantajları, fiyatlandırmaları ve teminatları hakkında merak edilenler ile bilinmesi gereken kriterleri sizler için düzenledik. Sigorta poliçelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

4A, 4B ve 4C Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya bağlı bu sigorta sistemleri, çalışanların iş hayatında aktif olarak çalışırken aynı zamanda emeklilik döneminde de sosyal güvenceden faydalanmasına olanak tanır.

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

BES İptali: Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma hayatınızdaki tasarruflarınızı yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam için gelir sağlar.

Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak Tedavi Nedir?

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor. Genel olarak yatarak tedavi ile ilgili daha fazla soru sorulduğu için Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Yatarak Tedavi ile Ayakta Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir ve Yatarak Tedavi Teminatları Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Tüm Detaylar

İş hayatında ve günlük hayatta sorumluluklarınızı yerine getirirken sağlığınızı göz ardı edebilirsiniz. Ancak günlük ve iş hayatımıza verimli bir şekilde devam edebilmek için sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz gerekiyor.

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Kritik Hastalıklar Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Günümüzde birbirinden farklı hastalık türleri bulunmaktadır. Bazı hastalıklar grip, soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar gibi daha basitken, bazı hastalıklar ise kritik hastalık olarak değerlendirilmektedir.

Acente Bul
Magdeburger Sigorta