0850 808 26 24
Konut Sigortası Nasıl Yapılır?

Konut Sigortası, ev ve içindeki eşyayı yangından hırsızlığa, depremden su baskınına kadar pek çok riske karşı koruma altına alan geniş kapsamlı ve kişiye özel bir paket sigorta uygulamasıdır. Peki Konut Sigortası nasıl yapılır?

Bildiğiniz üzere Konut Sigortası; sizi evinizde çıkacak bir yangından, beklenmedik kazalardan ve çeşitli diğer faktörlerden korur. Magdeburger Konut Sigortası’nın geniş kapsamlı teminatları ve avantajlı fiyatlarıyla eviniz ve aileniz güvencede olsun. Ayrıca Magdeburger’in Halı Yıkama, Haşere İlaçlama, Evden Eve Nakliye, İndirimli Alarm, Montaj-Onarım avantajlı ek teminatlarından hemen yararlanın. Evinizi hırsızlığa, sel suyundan yangın ve yıldırıma, dahili su basmasından izolasyon eksikliğine kadar güvence altına alan geniş teminatlı Magdeburger Konut Sigortası’na hemen başvurun. Üstelik ev sahibi olmanız da gerekmiyor! Magdeburger Konut Sigortasının hayatınızı kolaylaştıracak güçlü yardım paketleriyle evinizde pek çok sorun dert olmaktan çıkıyor. Bu yazımızda, Konut Sigortası nasıl yapılır konusunu detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Öneri İçerik: Deprem Çantası Nasıl Hazırlanır?

Konut Sigortası için Gerekli Belgeler

Konut Sigortası yaptırmak için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Kimlik bilgileri,
  • Konutun açık adresi,
  • Bulunduğu kat,
  • Brüt metrekare,
  • İnşa bedeli,
  • Eşya bedeli gibi belge ve bilgilerdir.

Kiracı için gereken belgeler ise şu şekildedir;

  • Kimlik bilgileri,
  • Konutun açık adresi,
  • Bulunduğu kat,
  • Brüt metrekare,
  • Eşya bedeli gibi belge ve bilgilerdir.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut Sigortası’nın teminatları aşağıdaki gibidir:

  1. Yangın, infilâk, yıldırım
  2. Bina Yangın, infilak, yıldırım
  3. Eşya Terör Sel ve Su Baskını
  4. Fırtına
  5. Kar Ağırlığı
  6. Gasp-Kapkaç
  7. Bahçe Düzenlemesi
  8. Makine Kırılması
  9. Yer Kayması
  10. Dahili Su
  11. Duman
  12. Yakıt Sızması
  13. Kara Taşıtları Çarpması
  14. Hava Taşıtları Çarpması
  15. Deniz Taşıtları Çarpması
  16. Enkaz Kaldırma Masrafları
  17. Evcil Hayvanların Vereceği Zararlar
  18. Görevli Hizmetlinin Emniyeti Suistimal
  19. Kira Kaybı
  20. Hırsızlık
  21. Kazaen Cam ve Ayna Kırılması
  22. Yangın
  23. Mali Mesuliyet Kira Kaybı
  24. Alternatif İkamet Değişikliği
  25. Üçüncü Şahıs Mali Mesuliyet
  26. Elektronik Cihaz Uydu Antenleri
  27. Güneş Enerjisi Sistemleri
  28. Ferdi Kaza
  29. Aile Mesuliyet
  30. Gasp-Kapkaç-Yankesicilik
  31. Konutta Bulunan Üçüncü Şahıslara Ait Eşyalar
  32. Konut Dışında Bulunan Eşyalar
  33. Deprem
  34. İzolasyon
  35. Dolu
  36. Gıda Bozulması
  37. Akvaryumdan Su Sızması
  38. Komşuluk Mali Mesuliyet – Yangın
  39. Nakil Halinde Ev Eşyaları

Poliçe süresince ve ihtiyaç halinde acil ev yardım hizmetleri, aşağıda tanımlanan açıklamalar, şartlar, istisnalar ve limitler dahilinde tüm Türkiye'de geçerli olup Sigortacı'nın sorumluluğu aşağıda belirtilen limitler ile sınırlıdır.

  • Tesisat İşleri: 750 TL / yılda 3 defa
  • Elektrik İşleri: 750 TL / yılda 3 defa
  • Anahtar İşleri: 750 TL / yılda 3 defa
  • İş yerinde kalan kişinin kurtarılması: 750 TL / yılda 3 defa
  • Cam İşleri: 750 TL / yılda 3 defa
  • Ambulans Gönderilmesi: 250 TL / yılda 3 defa
  • Güvenlik Hizmetleri: Maksimum 2 gün

Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar

Teminat kapsamı dışındaki durumlar aşağıdaki gibidir:

  • Ülke içerisinde meydana gelen istila, düşman hareketleri, çarpışma, iç savaş, isyan, ayaklanma ve bunların gerektirdiği askeri hareketler, ülkeler arasında meydana gelen savaşlar nedeniyle meydana gelen tüm zararlar sigorta kapsamı dışındadır.
  • Nükleer yakıtların sebep olduğu veya askeri hareketlerin sebep olduğu zararlar.
  • Kamu otoritesi tarafından sigortalı kıymetler üzerinde yapılan tasarruflar sebebiyle oluşan zararlar.
  • Sigortalı kıymetlerin yangın çıkarmaksızın kendi ayıpları, mayalanmaları, kavrulmaları veya bozulmaları sebebiyle gördüğü zarar.
  • Yangın haricinde sigortalı kıymetlerin faydalı bir amaçla ateşe tutulması, ocak veya ateş bulunan bir yere düşmesi ya da atılması, elbise, eşya yanıklığı gibi alev almadan yanması, ısıtma, aydınlatma, ütüleme, mum veya sigara temasından doğan zararlar.
  • Sigortalının bilgisi dahilinde sigortalı kıymetlerin mevcut kusur, eksiklik veya bozukluklarının sebep olduğu durumlar.
  • Sigortalıyken hasarlanan ve bu hasar giderilmeden kullanılması neticesinde meydana gelen zararlar.
  • Sigortalı veya fiillerinden sorumlu olan kişiler veya birlikte yaşadığı kişiler tarafından kasten verilen zararlar.
  • Alçak basıncın verdiği zarardan dolayı kapların deformasyonu, yıpranması ve diğer mekanik olaylar nedeniyle sigortalı cihazlarda oluşan zararlar.
  • Terör eylemleri ve bunun sonucunda meydana gelen zararlar.

Konut Sigortası ile DASK Arasındaki Farklar

Konut Sigortası ve Dask arasında birçok fark bulunmaktadır. Bu farklar aşağıdaki gibidir:

  1. Zorunlu deprem sigortası (DASK), yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Konut sigortası kişilerin kendi isteklerine göre yaptırdıkları sigortadır.
  2. DASK deprem sebebiyle oluşacak bina hasarlarının kişilerde oluşturacak maddi kaybı azaltmak amaçlıdır. Konut sigortası farklı ve geniş teminatlar ile daha esnek güvence vermektedir.
  3. DASK, depremden kaynaklı bina hasarlarını öderken; Konut sigortası, deprem, sel, su baskını, yangın kapsama eklenmiş zarar görebilecek eşyalar için de hasar ödemesi yapar.
  4. DASK sigortası zorunlu bir sigorta olması sebebiyle iptal edilemez. Konut sigortası isteğe bağlı yapılan poliçe olması sebebiyle istenildiği zaman iptal edilebilir.
  5. DASK sigortasının belirli bir limiti vardır. Bu limit 2021 yılı için 268.000 TL Konut sigortasında limit kişinin belirttiği metrekare ile belirlenip ek teminatlar ise yine kişinin belirttiği birimler üzerinden belirlenir. DASK poliçeleri primleri belirli taban fiyattan belirlenmektedir. Konut sigortaları ise kişilerin isteklerine göre değişkenlik göstermektedir.
  6. DASK poliçelerinde her yıl yenileme indirimi uygulanmaktadır. Harici bir indirim talep edilemez. Konut sigortası primi, aracı olan kurum/kuruluş tarafından özel indirim uygulanabilmektedir.
  7. DASK, oluşan deprem sonrası hasarı karşılarken kişilerin DASK poliçelerinde belirtilen limitlerin aşılması durumunda DASK poliçesi herhangi bir ödeme gerçekleştirmemektedir. Kişiler bu durumu ancak Konut Sigortası ile karşılayabilmektedirler.

Neden Konut Sigortası Yaptırmalıyım?

Konut Sigortası yaptırmak zorunlu değildir ancak deprem, yer kayması, su tesisatındaki sorunlar sebebiyle evi su basması ya da hırsızlık gibi durumlar maddi olarak kayıp yaşamanıza neden olabilir. Konut sigortaları poliçenizde yer alan teminatlar ve limitler doğrultusunda maddi kayıplarınızı karşılar. DASK ise deprem nedeniyle evinizde oluşan zararları limitler dâhilinde karşılar.

Konut Sigortası’nın birçok avantajı mevcuttur. Ayrıca Magdeburger Konut Sigortası paketlerimizi detaylı bir şekilde inceleyebilir ve sizin için en uygun paketimizden faydalanabilirsiniz. Magdeburger Konut Sigortası’nın hayatınızı kolaylaştıracak güçlü yardım paketleriyle konutunuzda pek çok sorun dert olmaktan çıkar. Böylece evinizi güvence altına aldığınız kadar kendinizi de güvence altına almış olursunuz.

Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda Konut Sigortası, teminatları, kapsamı dışındaki durumlar ve avantajları hakkında merak edilenler ile bilinmesi gereken kriterleri sizler için düzenledik. Konut sigortası hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye’de Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı başta olmak üzere 3 büyük fay hattı mevcuttur.

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak Vergisi Ne Zaman ve Nasıl Ödenir?  

Emlak vergisi, kişilerin sahip olduğu veya kendilerine tahsis edilen mülkler için ödedikleri bir vergi türüdür.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Günümüzde, kendinizi ve aracınızı güvence altına alabileceğiniz çeşitli sigorta acenteleri bulunmaktadır. Eviniz için de aynı şekilde sigorta yaptırmalısınız. Eviniz için yapabileceğiniz sigorta paketlerinden birisi de konut sigortasıdır. Peki, konut sigortası neleri kapsar? Konut Sigortası; sizi evinizde çıkacak bir yangından, beklenmedik kazalardan ve çeşitli diğer faktörlerden korur. Magdeburger Konut Sigortası’nın geniş kapsamlı teminatları ve avantajlı fiyatlarıyla eviniz ve aileniz güvencede olabilirsiniz.

DASK Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK, deprem bölgesinde yaşayan bizler için son derece önemli. Bu yüzden deprem riskine karşı konutlarımızı güvence altına alan DASK ile ilgili “DASK poliçe sorgulama nedir / nasıl yapılır?” başta olmak üzere pek çok farklı soru soruluyor. Magdeburger Sigorta olarak bu yazımızda sizler için DASK Poliçe Sorgulama Nedir ve DASK Poliçe Sorgulama İle Hangi Bilgilere Ulaşılır sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca E-devlet ile DASK Poliçe Sorgulama ve DASK Web Sitesinden Poliçe Sorgulama konularına da değineceğiz.

Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dask ve Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ülkemiz konumu dolayısıyla deprem bölgesinde yer almaktadır. Ülke tarihimiz boyunca depremler, büyük felaketlere neden olmuştur. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Depremi ve tüm ülkenin bildiği Marmara Depremi, büyük felaketlere yol açan depremlerden sadece bazılarıdır. 

Acente Bul
Magdeburger Sigorta